MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Art Market

szombatevi artmarket1

Az Art Market Budapest kiemelt szakmai célja a közép-kelet-európai régió kortárs művészete és művészeti piaca elismertségének és fejlődésének előmozdítása, a régió képzőművészeti választéka felé irányuló belső és külső érdeklődés felkeltése. Az Art Market Budapest a klasszikus nemzetközi vásárok jól működő, évtizedek alatt hatékonynak bizonyult elemeire épül, azokat a magyarországi és közép-európai viszonyokhoz igazítva illetve a szükséges mértékben kiegészítve kerül megszervezésre annak érdekében, hogy a nemzetközi mellett a hazai közönség is megtalálja annak keretei között a műélvezet és szórakozás számára is leginkább megfelelő formáját.

Ebbe az elképzelésbe csatlakoznak a MOME Fotográfia tanszékének MA hallgatói is.

A fotográfia az a médium, amelyik a legérzékenyebben reagál a körülöttünk lévő világ változásaira. A fotográfia ma még inkább hibrid képződmény, amely függ a piaci, szociális és kulturális változásoktól. A képzés arra törekszik, hogy megfeleljen a kor elvárásainak. Elmélyült és összetett vizuális, fotóelméleti, kultúrtörténeti és up-to-date mediális ismeretek elsajátítását biztosítja, megőrizve a kritikus szemléletet a média alkalmazásának terén. A magas szintű képzés mellett a célunk olyan interaktív oktatási model és alkotói műhely megteremtése, amely segítséget nyújt a hallgatók számára interdiszciplináris tudás megszerzésére és az alkotói ambíciók megvalósítására.

A MOME Masters kiállító hallgatói: Szent-Iványi Réka, Oravecz Évi, Horváth Árpád, Szombat Vica, Birta Olivér, Gyurkovics Anna, Vasali Kata, Bognár Benedek, Lukács Máté, Trembeczki Péter, Marinka Zsuzsanna Alexandrovna, Ács Alíz Veronika, Koleszár Adél

Kurátorok: Kopek Gábor, Szatmári Gergely

marinka artmarket1

további információ: Art Market