MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Költözés

A Magyar Kormány 1438/2014 (VII.31) határozata alapján 2014. novemberében megkezdődött hazánk legjelentősebb kreatívipari beruházása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A MOME Campus – Kreatív Innovációs Tudáspark kialakítását célzó beruházás elsődleges célja, hogy az egyetem meglévő értékeit maximálisan megvédve a 21. századhoz méltó környezetet és infrastrukturális alapot teremtsen az intézményben zajló szellemi munka számára.

A beruházás első etapjaként elkészült a Műhelyház, valamint kiírták a tervpályázatot a Média-, és Műteremházra. A fejlesztés magában foglalja valamennyi épület felújítását is, így az építkezés második fázisában az egyetemnek a zavartalan oktatás érdekében ideiglenesen egy másik helyen kell működnie. Ennek értelmében 2016 őszétől a munkálatok végéig az oktatói munkának és a hozzákapcsolódó adminisztratív munkának a BME Z épülete ad majd otthont.

A hosszas előkészítési és tárgyalási folyamatok eredményeként sikerült olyan megoldást találni, mely lehetővé teszi az átmeneti időszakban is az egyetemi egységek együtt maradását. A Budapesti Műszaki Egyetem Z épülete méretében és adottságaiban lehetővé teszi a MOME teljes apparátusának az átköltöztetését.

A honlapon folyamatosan tájékoztatunk a költözés menetéről. Ezért érdemes rendszeresen látogatni az oldalt!


 

KÖLTÖZÉS | I. szakasz

Az oktatás a szemeszter végéig a Zugligeti Campuson zavartalanul, helyszínváltozás nélkül folytatódik.

Kapcsolattartás
Január végéig a Zugligeti Campus és a Z épület közt a kapcsolattartást úgy oldjuk meg, hogy egyrészt mindkét helyszínen zavartalanul működik az informatikai hálózat, nem változnak a telefonszámok, illetve november 14-étől a papír iratforgalmat egy-egy kapcsolattartó iroda bonyolítja. A Zugligeti Campuson a TIOK hallgatói ügyfélfogadási terében, a földszinten (A009/b) a Kancellária munkatársa veszi át az iratokat, délben egy futár oda és vissza átadja azokat a Z épületben létrehozandó kapcsolattartónak, aki a Z épület 221-es irodájában kereshető föl.

Az első költözési szakasz érintettjei:
- Beruházási Iroda              
zárva: november 18.                      
elérhető: telefon, e-mail, futár
- GI                                         
zárva: november 10-20.                
elérhető: telefon, e-mail, futár
- Kancellária                         
zárva: november 11.                      
elérhető: telefon, e-mail, futár, megosztott jelenlét
- Könyvtár                            
zárva: november 11-28.                
elérhető: telefon, e-mail, futár
- PFI                                       
zárva: november 7.                        
elérhető: telefon, e-mail, futár, heti 2-szer ügyelet a Zugligetben
- TIOK                                    
zárva: november 2-11.                  
elérhető: telefon, e-mail, futár, ügyfélfogadás a Z épületben

 z elköltöztünk táblázat kesz

Beruházási iroda
A Beruházási Iroda „Z” épületbe való költöztetésére 2016. november 18-án, pénteken kerül sor. A költözésre való felkészülésünk kezdési napja 2016. november 16. szerda délután, és 2016. november 17. csütörtök egész nap. A Beruházási Iroda a BME Z épületének III. emeletén, a 308. számú és az abból nyíló 309. sz. irodában került elhelyezésre. Első ügyintézési munkanap: 2016. november 21. hétfő. A költözés időszakában a Beruházási Iroda munkatársai hivatali mobiltelefonjukon érhetőek el.

Gazdasági Igazgatóság

A Gazdasági Igazgatóság „Z” épületbe való költöztetésére 2016. november 14-15-16. napján fog sor kerülni.

Könyvtár
Könyvtárunk novemberben megkezdi átköltözését a BME „Z” épületébe, emiatt november 14. és 28. között előreláthatóan zárva leszünk. Ebben az időszakban könyvtári szolgáltatásainkat szüneteltetjük, ezért kérünk mindenkit, hogy a szükséges szakirodalmat a költözést megelőzően kölcsönözze ki! A lehető leginkább zökkenőmentes szolgáltatás érdekében azzal igyekszünk segíteni, hogy kivételes eljárásként a zárvatartás ideje nem számít bele a kölcsönzési időbe!
A költözés időtartama alatt elérhető szolgáltatásaink:
•    könyvkatalógus, online hosszabbítás lehetőségével (http://konyvtar.mome.hu )
•    tájékoztatás emailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
•    online szakirodalmi adatbázisok: EBSCO, JSTOR, Arcanum, Grove Art (a JSTOR és a Grove Art csak MOME-s IP-címről, tehát csak az egyetemen területén érhető el) – bővebb információ: http://konyvtar.mome.hu
•    online ügyelet minden hétköznap 10 és 17 óra között emailben ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) és Skype-on (mome.konyvtar)
Terveink szerint november 28-tól a szokásos nyitvatartási rend szerint, a régi telefonszámokkal és e-mail címekkel, de megújult helyszínen, a BME „Z” épületében (1111 Budapest Bertalan Lajos u. 2.) az I. emeleten várjuk hallgatóinkat – ennek részleteiről a nyitáskor újabb értesítést küldünk.

PFI
A PFI november 7-én költözik a Z épületbe. A Zugligeti Campuson ügyeletet tartunk heti két nap, de reális, hogy ennél többször leszünk itt.

TIOK
A költözés miatt a TIOK november 2 - 11. között zárva van, ebben az időszakban a félfogadás szünetel, az iroda telefonon és e-mailen korlátozottan lesz elérhető.
Kérjük, hogy tanulmányi ügyeik intézését, különösen a határidős, személyes megjelenést igénylő eseteket (pl. diákigazolvány érvényesítő matrica átvétele) igyekezzenek a még előttünk álló két októberi hétben, legkésőbb október 28-ig lebonyolítani, mert azt követően erre előre láthatólag további két hétig nem lesz lehetőségük.
Terveink szerint november 14-től a szokásos félfogadási rend szerint, a régi telefonszámokkal és e-mail címekkel, de megújult helyszínen, a BME 'Z' épületében (1111 Budapest Bertalan Lajos u. 2.) a III. emeleten várjuk hallgatóinkat - ennek részleteiről a nyitáskor újabb értesítést küldünk.
A költözésnek az oktatási helyszíneket érintő későbbi szakaszairól további információkat a szakjuk szerinti intézettől, illetve az Elméleti Intézettől kapnak majd.

Kancellária
A MOME Kancelláriája a 2016 november 11-én költözik át a BME „Z” épületébe.

Képek a Z épületről...

Étkezési lehetőségeket a BME Z épülete környékén:

Éttermek

A Műegyetem területén három menza van:

-    Stoczek (11111 Budapest, Stoczek u. 1-3. /Bertalan Lajos u./)
-    Goldmann étterem (1111 Budapest, Goldmann György tér 1.)
-    Q Menza (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

Mindegyik helyen kínálnak menüt. A menü általában levest, főételt és valamilyen desszertet (süteményt vagy gyümölcsöt) tartalmaz. A legolcsóbb menü főzeléket, a legdrágább hús alapú főételt tartalmaz. Mindegyik étteremben lehetőség van à la carte étkezni, ami drágább a menünél.

Az étkezdék mellett az Egyetem környékén számos étterem, kifőzde és büfé is működik, melyeket szintén érdemes feltérképezni és kipróbálni.

Büfék

Az Egyetem területén több büfé is üzemel. Magában a Z épületben is lesz kettő a tervek szerint.

• CH épület földszint
• E épület I. emelet, (Goldmann menza büféje)
• I épület földszint
• Q épületben két helyen is: földszint és IV. emelet A szárny
• St épület földszint
• K épületben két helyen is: alagsorban a Központi Könyvtári bejárat felől érkezve, a kereszteződésnél és a II. emeleti büfé az épület közepén

 

Közlekedés

A BME Z épület címe: 1111 Budapest XI. kerület, Bertalan Lajos utca 2.

Összegyűjtöttük, milyen tömegközlekedési eszközökkel lehet eljutni a MOME új helyszínére:

Busz 7, 107, 133, 233: Szent Gellért tér
Hajó 11, 12, 13: Szent Gellért tér
M4 metró: Szent Gellért tér
Villamos 19, 41, 47, 48, 49, 56, 56A: Szent Gellért tér

Busz 153, 212: Petőfi híd, budai hídfő (Goldmann György tér)
Villamos 4, 6: Petőfi híd, budai hídfő (Goldmann György tér)

Számos sportolási lehetőség található a BME területén, így rengeteg kapcsolódási lehetőség van a BME intézményeivel is, a részletek kidolgozás alatt.

Érdemes az alábbi honlapokat böngészni:
http://uj.tnt.bme.hu/
http://bmefitness.hu/

A BME Sportközpontjában az alábbi sportágakra van lehetőség:

Fallabda, Ricochet, Tollaslabda, Asztalitenisz, Erőfejlesztés, Spinning, Falmászás, Ninjutsu, Krav maga, Aikido, Karate, Boksz, Iaido, Női Önvédelem, Capoeira, Tánc, Néptánc,  Zenés női gimnasztika, Funkcionális köredzés, Jóga

Itt pedig már azokat  az alaprajzterveket lehet megnézni, amik szerint átalakulnak az egyes szintek:

-1 alagsor tervezett alaprajz
földszint tervezett alaprajz
1. emlet tervezett alaprajz
2. emlet tervezett alaprajz
3. emlet tervezett alaprajz
4. emlet tervezett alaprajz
5. emlet tervezett alaprajz
6. emlet tervezett alaprajz
7. emlet tervezett alaprajz
8. emlet tervezett alaprajz

Ezen alaprajzok alapján a MOME dolgozói már elkezdték megtervezni saját szobáikat, ahol az elkövetkező két évben fognak dolgozni.

Itt lehet megnézni, hogy milyen adottságokkal rendelkezik a BME Z épülete: