MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Költözés

A Magyar Kormány 1438/2014 (VII.31) határozata alapján 2014. novemberében megkezdődött hazánk legjelentősebb kreatívipari beruházása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A MOME Campus – Kreatív Innovációs Tudáspark kialakítását célzó beruházás elsődleges célja, hogy az egyetem meglévő értékeit maximálisan megvédve a 21. századhoz méltó környezetet és infrastrukturális alapot teremtsen az intézményben zajló szellemi munka számára.

A beruházás I. és II. üteme már sikeresen lezajlott, a Műhelyházat és a Média- és Műteremházat már birtokba vettük, a TechPark csapata a kiszolgálás és az üzemeltetés fejlesztésén folyamatosan munkálkodik. A III. ütem kivitelezése nagy iramban zajlik, a beruházói és kivitelezői tervek alapján, egyetemünk a 2019/20-as tanévét már a megújult campusán kezdheti meg.

Költözésben pedig már tapasztaltak vagyunk! Így az arra való felkészülést időben elkezdjük, és szándékunk szerint a weboldalon és egyéb egyetemi fórumokon a költözést érintő feladatokról, információkról folyamatos tájékoztatást nyújtunk.


Kapcsolattartás

A költözési koordinátor Ferenc Zsuzsi, a gazdasági iroda munkatársa, akihez a költözéssel kapcsolatos kérdéseitekkel folyamatosan fordulhattok. A költözési információáramlás megkönnyítéséhez létrehoztunk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címet, kérjük, hogy minden, a témával kapcsolatos kérdés, vélemény, stb. esetében ezt használjátok.


A 2018/19-es tanév a MOME Z-ben fejeződik be, természetesen a Műhelyház és a Média- és Műteremházak már aktív részvételével.

 

KÖLTÖZÉS | I. szakasz, 2019. január – május vége

Ez alatt az időszak alatt folynak a költözést előkészítő munkák és kerülnek kihirdetésre az evvel kapcsolatos eljárásmódok, feladatok, időzítések. Ez alatt az idő alatt jelentjük be a költözési menetrendet, az egyetem különböző intézetei, egységei közötti költözési időrendi beosztást.

A csomagolás, selejtezés szintén megkezdődik már ebben az időszakban.

KÖLTÖZÉS | II. szakasz, 2019. június - július

Június-júliusban lezajlik a költözködés, valamint a MOME Z helyreállítási munkálatai. A két és fél évre a MOME számára otthont adó épületet kifestve, rendbe hozva kell a BME számára visszaadnunk, így az ezekre a munkálatokra vonatkozó idővel is számolnunk kell.

Ezalatt az időszak alatt már megkezdődik a Zugligeti campusunk használatbavétele, ami a garanciális javítások igénybevétele miatt egy fontos időszak. Az új épületek beüzemelésével, használatával, a campus működésével kapcsolatban megfelelő időben tájékoztató anyagok készülnek, így remélhetőleg mindenki hamar és könnyen ismét otthon fogja érezni magát Zugligeten.

KÖLTÖZÉS | III. szakasz, 2019. augusztus –

Beköltözésünk után a MOME dolgozói közössége számára felállítunk egy campus-megoldó csapatot, akikhez a költözést követően, a campus üzemelését, működését érintő kérdésekben, hibajavítások, problémák ügyeiben fordulhattok, akiknek a feladata az egyetem működésének gördülékennyé tétele lesz. Célunk, hogy a költözést követő átmeneti időszak minél rövidebb és minél kevésbé érezhető legyen.