MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

DEMO - design gyerekeknek

A DEMO - design gyerekeknek egy 2007 óta létező képességfejlesztő program, mely a MOME-val együttműködésben jött létre. 

A MOME gyerekverziójaként működő DEMO idén nyáron
- 9-14 éves korig – CSÓROMPUSZTA / KAPOLCSKA FESZTIVÁL - 2017. JÚNIUS 19 - 24.
- 15-19 éves korig – CSOPAK - 2017. JÚNIUS 26 – JÚLIUS 1.

JELENTKEZÉSI LAP »

Programunk a vizuális kultúra közvetítése, tér-tárgy-média területeken, az Egyetemen végzett tervezőkkel és az ott még jelenleg is tanulmányokat folytató hallgatók közreműködésével. Tevékenységünk az általános vizuális alapműveltség megszerzése mellett, segítséget nyújt a 9-14 éves, majd a 14-18 éves korosztály pályaorientációjában és a vizuális kultúra által érintett területeken továbbtanulni vágyóknak a későbbi egyetemi tanulmányok megalapozásában vállal célzottan szerepet. Foglalkozásainkon nem az elméleti tudás átadására helyezzük a hangsúlyt, hanem játékos formában, a gyerekekkel együtt, egy-egy alkotási folyamatot közösen átélve, tapasztalati úton elsajátítva közvetítjük az általunk gyakorolt szakterületek ismereteit. 

A DEMO egyúttal egy komplex egészség-prevenciós program, párhuzamosan végzett feladata a fiatalok egészségvédelme. Foglalkozásvezetőink káros szenvedélyektől mentes életet élnek, egy 12 éves alapítványi tapasztalati háttérre építve, önkéntesen életmód táborokat, évközi foglalkozásokat vezetnek az ország különböző régióiból és határon túlról érkezett gyerekek számára. Fontos, hogy a gyerekek ne érezzék kötelező tanórai jelenlétnek a részvételt, hanem jól érezzék magukat, sokat nevessenek, alkossanak, gátlások nélkül beszéljenek problémáikról, és maguktól válasszák a testi és lelki egészség alternatíváját. A program jellemet erősít, közösséget teremt, tehetséget gondoz, és környezettudatos, egészséges életmódra nevel. 

Workshopok: animáció, grafika, filmezés, fotó, számítógépes játéktervezés, építészet, divattervezés, ékszertervezés, forma és tárgytervezés, kerámia, 3D tervezés, divattánc. 

A program oktatási partnere a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem)

További partnereink: Magyar Telekom, Dimenzió Egyesület, Nestle, Danone, Globenet, Zsolnay

További információ
Lakatos Nikoletta
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 20 416 0435
www.demotabor.com
https://www.facebook.com/demotabor/