MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Telt ház a MOME DIPLOMA 2012 Divatshow-n

 mg 6270Telt ház előtt mutatta be az egyetem a MOME DIPLOMA 2012 Divatshow-n az alap- és mesterszakon végzős divat- és textiltervező hallgatók diplomamunkáit. A két időpontban meghirdetett bemutató során közel ezer ember láthatta annak a 21 végzős hallgatónak a munkáját, akik között ott lehetnek a következő évek sikeres divattervezői. A diplomázók minden esetben egyénileg választott témát dolgoztak ki, ezeken megjelennek a fiatal tervezők önálló stílusjegyei és a funkcionális tervezői feladatok megoldásai is. Az izgalmas és formabontó ruhák jól mutatják a divattervezők következő generációjának alkotói gondolkodását és vizuális világát.

A diplomazó hallgatók mellett a MAYBELLINE és a MOME közös projektje, a MAYBELLINE - MOME ALUMNI válogatás volt látható. Az elmúlt évek során ugyanitt már bemutatkozott több népszerű és világszerte elismert tervező, úgymint a Je Suis Belle, Pazicski Miklós vagy Mojzes Dóra. Idén Anh Tuan, NATI 100% Pure Idea és a Kepp Showroom mutatták be a legújabb kollekciójukat.

A diploma divatbemutatón az alábbi tehetségek mutatkoztak be diploma kollekcióikkal: Boros Réka, Culinková Zuzana, Csabai Zita, Fábri Zsuzsanna, Glaser Mária, Grábits Ágota, Horváth Blanka, Hunyadi Emese, Ispánovics Andrea, Kalicz Klára, Király Enikő, Kovács Mónika, Merényi Zita, Mezőberényi Andrea, Németh Ninetta, Orbán Orsolya, Pusztai Judit, Simon Judit, Szabó Fruzsina, Tóth-Kása Boglárka és Véssey Anna.

A MOME DIPLOMA 2012 Divatshow-ról készült képek itt találhatók: facebook.com/momebudapest

A MOME DIPLOMA 2012 Divatshow támogatói: Maybelline, Demax Művek Nyomdaipari Kft.

Partnerek: Magyar Nemzeti Galéria, Múzeumok Éjszakája

szechenyi2020