MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME a sepsiszentgyörgyi Design Héten

23828689 10155145392712957 1172373765 o

A MOME Formatervező Tanszék oktatási és együttműködési projektje, a Download Design elmúlt három évének válogatott hallgatói munkáiból nyílt kiállítás 2017. november 21-én, kedden a sepsiszentgyörgyi Design Héten. A Download Design, mint ahogy a neve is mutatja, internetről ingyenesen letölthető gyártmányrajzokat, bútorterveket kínál bárki számára. A három éve indult Download Design kezdeményezés a világunkban az internet által előidézett kulturális és gazdasági jelenségekre ad válaszokat megosztáson alapuló gazdaság modelljét alkalmazva.

Megnyitó
November 21. kedd
“Download design” - MOME Design Intézet kiállítása a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével
Helyszín: EMÜK
Időpont: 18.00

A Desig Week Sepsiszentgyörgy alkalmával a Download Design kiállítás mellett a Formatervező Tanszéket érintő másik kiállítás is megrendezésre kerül a nyári csernátoni alkotótábor eredményeiből. A 8 napos alkotótábor stratégiai célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a romániai és magyarországi egyetemi hallgatók, leendő designerek számára az eszmecserére és közös alkotásra, valamint a közös munka kapcsán az erdélyi hagyományokkal és a MOME tervezésmetodikai hagyományaival való megismerkedésre. A konkrét feladat fa alapanyagú köztéri installáció/bútorok tervezése volt a Csernátontól 30 km-re fekvő Sepsiszentgyörgyre.

Megnyitó
November 20. hétfő
“II. Csernátoni Design Tábor” - a designtáborban készült terveket bemutató kiállítás - megnyitja: Damokos Csaba - Focus Rectus egyesület
Helyszín: MAGMA
Időpont: 17.00

A Desig Week Sepsiszentgyörgy eseményen bemutatkozott továbbá a MOME Tervezőgrafikai Tanszéke is:

Megnyitó
November 21. kedd
Tervezőgrafikai kiállítás- MOME Design Intézet a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével
Helyszín: EMÜK
Időpont: 17.30