MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A MOME bekerült a CILECT- Filmiskolák Nemzetközi Szövetségébe

CILECT

Büszkén jelentjük, hogy a MOME bekerült a CILECT (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision) Filmiskolák Nemzetközi Szövetségébe, amely óriási nemzetközi elismerést jelent.

A MOME Animáció és a Média Design Tanszékei több mint egy éves részletes, az oktatás módszertanára, a nemzetközi eredményekre, szakmai kapcsolati hálóra, a rendelkezésre álló infrastruktúrára és technikai eszközökre is kiterjedő auditálási folyamaton esett át. A vezetőséggel való személyes találkozó után juthatott az idei három pályázó közé a MOME - egy török és egy indiai filmes iskolával egyetemben. A felvételről Zürichben, 2017. október 25-én reggel szavazott a CILECT teljes tagsága. A MOME rövid bemutatkozó spotjának levetítése és a 45 perces Q&A követően egyöntetű igennel bekerültünk a világ vezető filmes oktatási intézményeit tömörítő szervezet teljesjogú tagjai közé. Külön örömünkre szolgál, hogy Nagy Ágoston doktoranduszunk Borrowed Analogies című előadása is a CILECT programját képezte.

A CILECT szövetségében jelenleg több mint 180 audiovizuális oktatással foglalkozó intézmény szerepel 65 országból, 6 kontinensről. A CILECT célja, hogy támogassa és ösztönözze az oktatást, kutatást és képzést a film, televízió, film és egyéb média területén, azáltal hogy globális és regionális fórumokat szervez, ahol a művészi, pedagógiai, módszertani és vezetői tapasztalataikat oszthatják meg a tagok egymással.