MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Látványos prezentációkkal zárult a MOME Visual Storytelling kurzusa

visual


Magyarországon hiánypótló programként indult el a Visual Storytelling tanfolyam a MOME OPEN gondozásában. A 18 hetes kurzus eredményeit kedden tekinthettük meg a Ponton Openspace-ben, ahol tíz résztvevő mutatta be azokat a képes forgatókönyveket, képregényeket és concept artokat, amelyeket a tanfolyam során megadott szöveges forgatókönyvekhez készítettek. A munkákat szakmai zsűri is kommentálta, és egyöntetű volt a vélemény, hogy a Visual Storytelling résztvevői közül többen megállnák a helyüket éles szakmai helyzetekben.     
A tanfolyamra bárki jelentkezhetett, a résztvevőket az egyetem előzetes szűrés alapján, a beadott portfóliók ismeretében válogatta ki. A kurzus oktatói három modulon keresztül – storyboard, képregény, concept – vezették be a diákokat a vizuális történetmesélés rejtelmeibe, akik végül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által kiállított tanúsítvánnyal is gazdagabbak lettek.      
Önálló világok, izgalmas karakterek és történetek elevenedtek meg a prezentációk során. A megszületett munkákból a MOME OPEN 2017 őszére kiállítást tervez.    

A Visual Storytelling oktatói:
Szabó Levente, grafikus, illusztrátor - STORYBOARD modul
Futaki Attila, képregényrajzoló - LAYOUT és KÉPREGÉNY modul
Gombos Gáspár, Pixoloid Studios alapító, szabadúszó illusztrátor, concept artist, storyboard rajzoló - CONCEPT ART modul
Molnár Márk, Pixoloid Studios alapító, concept artist - CONCEPT ART modul

További részletek a honlapon és a Facebook oldalon:
http://open.mome.hu/visual-storytelling/
https://www.facebook.com/momevisualstorytelling/?fref=ts

 

Schneider Ákos írása