MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Nádasdy Ádám 2016 Moholy-Nagy-díjasa

 

30388986464 55e81093ff h

Korunk szellemi és társadalmi életének meghatározó alakja, Nádasdy Ádám vehette át a Moholy-Nagy-díjat Fülöp József rektortól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ünnepségén. 

Nádasdy Ádám költőként, egyetemi tanárként, nyelvészként, műfordítóként és közíróként hazánk szellemi és társadalmi közegének finom szeizmográfja és sokoldalú alakítója. Legyen szó a mai magyar nyelvhasználatról, Shakespeare és Dante műveinek újrafordításáról vagy a kiszolgáltatott társadalmi csoportok helyzetéről, rendkívüli tájékozottsága és szakértelme civil észjárással és érzékenységgel párosul. Munkásságának minden pedantériától mentes, pedagógiai karaktere inspiráló példát kínál a szakszerűség és életszerűség, a köznapiság és a kreativitás kettős kívánalmának érvényesítésére. Nádasdy az egyetem közössége számára megmutatatja, hogyan lehet már-már provokatív fesztelenséggel mozogni a kultúra közegében. 

Az Őszi Címátadó Ünnepségen Gőbölyös Luca fotóművész és Varga Emőke irodalmár habilitációs címet kapott. DLA művészeti doktori fokozatot vett át Kudész Gábor Arion fotóművész, Molnár Ágnes Éva médiaművész, valamint Aranyosi Zsuzsanna textiltervező művész. 

További képek a Moholy-Nagy-díj 2016-ról és az Őszi Címátadóról itt találhatóak.