MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MA felvételi információ

MA gyakorlati vizsgák - interjú

Időpontok »

Különeljárási díj

A MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó BA szakmai alkalmassági vizsga, a designkultúra BA és valamennyi MA szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek mértéke jelentkezésenként 4.000 Ft. A különeljárási díj befizetését igazoló eredeti bizonylatot a felvételi vizsgán történő első személyes megjelenéskor kell bemutatni. Azokon a szakokon, ahol az első forduló elektronikus feltöltésből áll, a különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni. A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Kancellári utasítás a különeljárási díjról »

A MOME mesterképzései azok számára is megnyitják a lehetőséget a képzésben történő részvételre, akik nem rendelkeznek szakirányú művészeti végzettséggel, vagy ilyen jellegű (rész)tanulmányokkal, ám kiemelkedő művészi tehetséggel bírnak. A felvétel portfólió alapján történik,  így a jövendőbeli hallgatók tehetségük, képességeik és eddigi munkáik alapján kerülnek kiválasztásra. A jelentkezés feltétele, hogy a jelölt rendelkezzen felsőfokú végzettséggel (alapfokozatot/főiskolai szintű végzettséget, illetve mesterfokozatot/egyetemi szintű végzettséget tanúsító oklevéllel).

A MOME  az általa indított valamennyi MA képzés esetében gyakorlati vizsgát ír elő. A gyakorlati vizsgához – a designelmélet MA, a design- és művészetmenedzsment MA és a design- és vizuálisművészet-tanár MA szakok kivételével – a jelentkezőnek a szakmai munkásságát bemutató portfóliót kell beadnia elektronikus úton. A designelmélet, a design- és művészetmenedzsment és a design- és vizuálisművészet-tanár mesterképzési (MA) szakokon a gyakorlati vizsgához önéletrajzot, motivációs levelet és indexmásolatot (elektronikus indexkivonatot) kell csatolniuk a jelentkezőknek, amelyet elektronikus úton kell beadni.

A 2017. évi felvételi eljárás gyakorlati vizsgáira a mesterképzési szakok (MA) esetében 2017. július 3 – 7. között kerül sor.
A gyakorlati vizsgán 99 pont érhető el, egy további pontot pedig a jogszabályban előírt előnyben részesítésért (hátrányos helyzet, gyes, stb.) lehet kapni; így az MA gyakorlati vizsgán összesen 100 pont szerezhető.
A felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2017. szeptemberében induló képzések” kiadványában megjelenő információknak megfelelően a felvételi vizsgák részletes követelményei és a vizsgákkal kapcsolatos minden egyéb tudnivaló egyetemünk honlapján olvasható, és egyes információkat csak későbbi, a honlapon megjelölt időpontban teszünk közzé.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a felvételi eljárás során a MOME nem küld írásos értesítést a gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről, ezekről az intézmény a felvételizőket kizárólag a honlapján keresztül tájékoztatja.

Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A MOME az MA felvételi eljáráshoz kapcsolódó gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek mértéke jelentkezésenként 4.000 Ft. A különeljárási díj befizetését igazoló eredeti bizonylatot a bemutatkozó felvételi anyag (portfólió) részeként elektronikusan kell benyújtani.  A befizetés, illetve a befizetésről szóló igazolás bemutatásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

A 2017/2018. tanévben meghirdetett önköltséges mesterképzések (MA) közül az animáció MA,  a divat- és textiltervezés MA, az építőművész MA, a fémművesség MA, a formatervező művész MA, a fotográfia MA, a kerámiatervezés MA, a média design MA és a tervezőgrafika MA szakok esetében az önköltség összege 950.000 Ft/félév.
 
A 2017/2018. tanévben meghirdetett önköltséges mesterképzések (MA) közül a designelmélet MA és a design- és művészetmenedzsment MA szakok esetében az önköltség összege 600.000 Ft/félév, a design- és vizuálisművészet-tanár MA szak esetében az önköltség összege 400.000 Ft/félév.

AddThis Social Bookmark Button