MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

BA felvételi információ

Animáció, Építőművészet, Fotográfia, Média design, Tervezőgrafika BA szakok felvételi I. forduló portfólió feltöltésének eredményeit ezen az oldalon tesszük közzé folyamatosan, április 10. éjfélig.

Különeljárási díj

A MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó BA szakmai alkalmassági vizsga, a designkultúra BA és valamennyi MA szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek mértéke jelentkezésenként 4.000 Ft. A különeljárási díj befizetését igazoló eredeti bizonylatot a felvételi vizsgán történő első személyes megjelenéskor kell bemutatni. Azokon a szakokon, ahol az első forduló elektronikus feltöltésből áll, a különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni. A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Kancellári utasítás a különeljárási díjról »

2017. február 27 – március 19. BA szakmai alkalmassági vizsga I. forduló animáció, építőművészet, fotográfia, média design és tervezőgrafika alapképzési szakokon: elektronikus portfólió feltöltés

2017. február 27 – április 19. BA szakmai alkalmassági vizsga I. forduló formatervezés és tárgyalkotás alapképzési szakokon: elektronikus portfólió feltöltés

2017. április 18 – 19. BA szakmai alkalmassági vizsga I. forduló textiltervezés alapképzési szakon, BA gyakorlati vizsga I. forduló designkultúra alapképzési szakon

2017. április 20 – 21. BA szakmai alkalmassági vizsga II. forduló minden ezt meghirdető alapképzési szakon

2017. július 3 - 7. BA gyakorlati vizsga (III. forduló)
A szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójában csak az I. fordulóban (előszűrő) megfelelt jelentkezők vehetnek részt. A gyakorlati vizsgán csak az alkalmassági vizsga két fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt. A designkultúra alapképzési szakon nincs alkalmassági vizsga, azonban a gyakorlati vizsga 2 fordulóból áll, és a II. fordulóban az I. fordulóban legmagasabb pontszámot elért legfeljebb 28 fő felvételiző vehet részt. A gyakorlati vizsgán összesen 200 pont szerezhető. A felvételi összpontszám a gyakorlati vizsgán elért pontok megkettőzésével számítódik. Tanulmányi pontot/érettségi pontot, illetve többletpontot nem számol az intézmény.

A felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján  a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2017. szeptemberében induló képzések” kiadványában megjelenő információknak megfelelően a felvételi vizsgák fordulókra lebontott időpontjai, követelményei és a vizsgákkal kapcsolatos minden egyéb részletes tudnivaló itt, egyetemünk honlapján olvasható, és egyes információkat csak későbbi, a honlapon megjelölt időpontban teszünk közzé.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a felvételi eljárás során a MOME nem küld írásos értesítést az alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről, ezekről az intézmény a felvételizőket kizárólag a honlapján keresztül tájékoztatja.

Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó szakmai alkalmassági vizsga, a designkultúra alapképzési szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek mértéke jelentkezésenként 4.000 Ft. A különeljárási díj befizetését igazoló eredeti bizonylatot a felvételi vizsgán történő első személyes megjelenéskor kell bemutatni. Azokon a szakokon, ahol az első forduló elektronikus feltöltésből áll, a különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni.  A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

A 2017/2018. tanévre meghirdetett önköltséges alapképzések (BA) esetében – a designkultúra (BA) szak kivételével – az önköltség összege 800.000 Ft/félév, a designkultúra alapképzési (BA) szak esetében 500.000 Ft/félév.

AddThis Social Bookmark Button