MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

BA felvételi információ

Tájékoztató a BA szakok felvételi gyakorlati vizsgáiról »

 

 

Felvételi első forduló - elektronikus feltöltés - útmutató és regisztráció »

*a regisztrációs és feltöltési felület használatához a Mozilla Firefox a támogatott böngésző

Elektronikus feltöltés | formai követelmények »

Felvételi I-II. forduló | időbeosztás »

Felvételi különeljárási díj »

2018. február 16 – március 4. szakmai alkalmassági vizsga I. forduló animáció, építőművészet, fotográfia, média design és tervezőgrafika alapképzési szakokon: elektronikus portfólió feltöltés

2018. február 16 – április 11. szakmai alkalmassági vizsga I. forduló formatervezés és tárgyalkotás alapképzési szakokon: elektronikus portfólió feltöltés

2018. április 3 – 4. szakmai alkalmassági vizsga I. forduló textiltervezés alapképzési szakon, BA gyakorlati vizsga I. forduló designkultúra alapképzési szakon

2018. április 5 – 6. szakmai alkalmassági vizsga II. forduló minden ezt meghirdető alapképzési szakon

2018. július 2 - 6. gyakorlati felvételi vizsga (III. forduló)

A szakmai alkalmassági vizsga II. fordulójában csak az I. fordulóban (előszűrő) megfelelt jelentkezők vehetnek részt. A gyakorlati vizsgán csak az alkalmassági vizsga két fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt. A designkultúra alapképzési szakon nincs alkalmassági vizsga, azonban a gyakorlati vizsga 2 fordulóból áll, és a II. fordulóban az I. fordulóban legmagasabb pontszámot elért legfeljebb 28 fő felvételiző vehet részt. A gyakorlati vizsgán mindösszesen 200 pont szerezhető. A felvételi összpontszám a gyakorlati vizsgán elért pontok megkettőzésével számítódik. Tanulmányi pontot/érettségi pontot, illetve többletpontot nem számolunk.

A felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján http://www.felvi.hu/ a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2018. szeptemberében induló képzések” kiadványában megjelenő információknak megfelelően a felvételi vizsgák fordulókra lebontott időpontjai, követelményei és a vizsgákkal kapcsolatos minden egyéb részletes tudnivaló itt, egyetemünk honlapján olvasható.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a felvételi eljárás során a MOME nem küld írásos értesítést az alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről, ezekről az intézmény a felvételizőket kizárólag a honlapján keresztül tájékoztatja.
Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

A MOME a felvételi eljáráshoz kapcsolódó szakmai alkalmassági vizsga, a designkultúra alapképzési szak esetében pedig a gyakorlati vizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, amelynek mértéke jelentkezésenként 4.000 Ft. A különeljárási díj befizetését igazoló eredeti bizonylatot a felvételi vizsgán történő első személyes megjelenéskor kell bemutatni. Azokon a szakokon, ahol az első forduló elektronikus feltöltésből áll, a különeljárási díj befizetési igazolását a bemutatkozó felvételi anyag előírt részeként elektronikusan kell feltölteni. A befizetés módjáról kancellári utasítás rendelkezik. A befizetés, illetve a befizetés igazolásának elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában.

Alapképzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is hirdetjük. A 2018/2019. tanévre meghirdetett önköltséges alapképzések (BA) esetében – a designkultúra (BA) szak kivételével – az önköltség összege 800.000 Ft/félév, a designkultúra alapképzési (BA) szak esetében 500.000 Ft/félév.