MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

XY - EMBERI MÉLTÓSÁG ÉS A MOME GENERÁCIÓ

edmmutacio2
 
„MINDENKIBEN VAN VALAMI, AMI ÉRINTHETETLEN. EZ FÜGGETLEN ORSZÁGOKTÓL, RENDSZEREKTŐL, MÉG AZ EMBERTŐL IS. AZ ÉLETBŐL FAKAD. AZ EMBERI ÉLET EGYSZERI ÉS MEGISMÉTELHETETLEN MEGNYILVÁNULÁSÁBÓL. EZ AZ, AMIT CSAK ÖNMAGUNKON ÉRTHETÜNK MEG. CSAK EGYSZER ÉS ÖRÖKRE. AZ ÉLETBŐL LÉTEZÉS LESZ, AZ EGYSZERIBŐL EGYETEMES, AZ ESETLEGESBŐL MEGKERÜLHETETLEN. MINDANNYIUNKBÓL A LEGTÖBB. AZ ELÉRHETETLEN. MEGKÍSÉRELJÜK A MÁSIKBAN MEGÉRINTENI. MINDENKIBEN."
Kopek Gábor, rektor
 
Az emberi méltóság fogalma a legtöbb alkotmányban mint alapvető és az embertől elválaszthatatlan jog szerepel. Az emberi méltóság ma már leginkább jog. Azonban ha csak jog, akkor elvehető. Az emberi méltóság fenntartása alapvető szerepet játszik az emberi együttélésben. Az emberi méltóság fogalmához fűződő viszony és a hozzá kapcsolódó viselkedési formák minden kort és társadalmi rendszert karakteres módon jellemeznek.
 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által elindított MOME Laboratory szellemi védjegy, mely garanciája az integratív gondolkodásnak és a kortárs szemlélet hirdetésének. A MOME Laboratory soron következő XY - EMBERI MÉLTÓSÁG ÉS A MOME GENERÁCIÓ kiállításán az egyetemen a XXI. században végzett fotográfusok és alkotótársaik kapnak bemutatkozási lehetőséget, értelmezve az emberi méltóság fogalmát. A Ludwig Múzeumban megrendezendő kiállításon közel negyven fiatal alkotó több mint száz munkája szerepel.
 
 
A kiállítók: Antal Barbara, Ács Alíz Veronika, Bakonyi Bence, Balla Vivienne, Balogh Balázs, barnie, Dennis Michael Khieffer Beviz, Bérczi Zsófia, Bognár Benedek, Buda Gábor, Cinthya Dictator, Darab Zsuzsa, Ember Sári, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Gáldi Vinkó Andrea, Gombás Bianca, Gyurkovics Anna, Hodosy Enikő, Kékesi Donát, Koleszár Adél, Kozó Attila, Marinka Zsuzsanna Alexandrovna, Máté Balázs, Mátyássy Jónás, Misetics Mátyás, Molnár Ágnes Éva, Móró Máté, Nem Bettina, Oravecz Éva, Jasmine Shah, Standovár Júlia, Szent-Iványi Réka, Szombat Éva, Taskovics Dorka, Turós Balázs, Jelena Viskovics – Páll Tamás, Zagyvai Sára

Kurátorok: Kopeczky Róna /Ludwig Múzeum/, Kopek Gábor /MOME/, Máté Gábor /MOME/, Szatmári Gergely /MOME/
 
A kiállítás megnyitójának időpontja: 2012. október. 18., 19 óra
Helyszín: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
 
Köszöntőt mond Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja Jelenits István szerzetes-tanár.
 
A kiállítás 2012. november 4-éig tekinthető meg, hétfő kivételével mindennap 10 és 18 óra között.
 
Kiemelt támogató a MasterCard.
 
A kiállítás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Formula/400 Informatikai Kft., a Tripont Kft., a Kempinski Hotel Budapest, a blog.hu, at art'otel és az Absolut Vodka tette lehetővé.
NKA emblema rgb